Denna semester. Underbar, men långt ifrån superplanerad och aktiv, men vi checkade i alla fall av två veckor på Mallorca och nu två veckor på landet. Mysigt att fördela ut resorna lite med någon veckas paus i Stockholm som vi hade. Jag blev även överraskad med spa av mina systrar. Det var lyx och en extra krydda på Juli. Men den här sommaren har det lagts mycket tid på att preppa inför en jobbhöst och flytt igen. Det känns banne mig som om vi precis flyttade men det var ju faktiskt i december. Nu får vi se hur lång tid som hinner gå innan vi flyttar nästa gång. Men här om dagen hoppade jag, Johan och Billie in i bilen med syster Vickan och Vincent och for ner till Västerviks skärgård där vi har landställe. Förr när vi bodde i Linköping låg vårt landställe så perfekt nära - En timmes bilfärd och man kunde enkelt pendla mellan jobb och landet. Men från Stockholm tar det cirka 4 timmar och det är banne mig lite långt för att orka ner och bara ta en helg. Så denna två veckors visit är typ ett måste. Ett stopp på MAX för en Crispy Chicken på vägen ner, och vips så var vi framme vid bryggan för att åka ut till huset. Vincent ville bjuda på lunch och gjorde en himmelsk pasta aglio e olio med burratasallad. Otrolig! Jag är nog familjens minsta pasta-fan tillsammans med pappa då jag tycker det är konstigt att äta något som knappt smakar något. Meeeen så gott att få en riktigt bra pasta någon gång ibland. Kraftigt med vitlök, en fin hetta, massvis med god olja och icke snålt med persilja. Flera favoritsmaker på en tallrik! Men inte nog med det. Han slängde även ihop en helt galen sommartårta fylld med syrlig lemon curd, färska jordgubbar och grädde. En ruggig start på landet-hänget! En perfekt tårtbit där fyllningen får stå för mest show. Billie mår absolut som bäst när hon är omringad av massvis med människor och nu i två veckor ska hon ha åtta favoriter runt om sig dygnet runt. Hon ser knappt mig och Johan för att hon tycker det är så kul med alla andra, vilket jag är sjukt tacksam för. Vi har absolut jobbat för det, men vi har också haft tur tror jag. Första eftermiddagen fick hon bada i köket medan grabbarna satt utanför och rensade makrill. Christian och Alexandra hade nämligen fiskat hur mycket makrill som helst på västkusten förra veckan som dom tog med, och då blev jag och Johan sugna på en makrillsrätt vi blev bjudna på av vår vän Adam på Västkusten för några år sedan: Panerad och fylld makrill med krossad potatis, dill, creme fraische citron och smör. Makrillen paneras i panko och fyllningen var en gegga vi gjorde på creme fraische, dill, salt och peppar. Här kan ni läsa om vår helg när vi bjöds på magisk mat på Västkusten för några år sedan. Tillagades på en stor panna ovanför grillen. Så mycket smör man har ska klickas på från start och i slutet massa creme fraische. Familjens makrillsfiskare Alex och Chrille. Tack för detta! Otroligt gott! Och makrillarna var ju så stora att vi alla höll på att somna fort vi ätit upp. Det var ett fint första dygn på landet.