Jag har då aldrig spenderat så mycket tid i en bil som denna sommaren, och thanks god för vår Skoda Octavia som vi kör runt i nu i sommar. Den är underbar! Varför åker vi så mycket då? Jo men oftast spenderar vi flest veckor på Mallorca och andra trevliga resemål, men nu är det landet i Loftahammar som gäller och vi måste tyvärr bila lite fram och tillbaka mellan Stockholm och här. Dock mycket skönare det än att behöva sätta sig med massa risker på ett flygplan. Nu bestämde vi oss för att stanna i två veckor och då krävs en ordentlig handling och obehagligt lastad båt. Anländer alltid i träningskläder och tar sista biten till min dagliga löptur. Första dagarna tog vi i ordentligt med landet-feeling och gick ut i skogen för att plocka svamp och massavis med blåbär. Även en del lingon, men herregud sådan lycka över kantarellerna. Inte nog med det så har vi även tagit kvällarna till att fiska nere vid bryggan med lite fika. Urmysigt och så harmoniskt att bara sitta och vänta på ett dopp i vattnet. Inte några stora borrar än så länge, så det fick bli till att köpa lite firre till middag istället. Här preppade jag torsken på spett, massa peppar och salt samt band fast lite trevliga örter. Min favoritmat varje dag skulle jag säga. En grillad torskbit med kokt potatis, Bregott havssalt, en perfekt vitvinssås, salsicciaströssel och grillad blomkål. Love love love. Vi har ätit så mycket god mat här ute i dagarna - allt från asiatiskt fläsk med kinesisk potatis till perfekta grillbrickan med rödkålssallad - men denna är favoriten ändå. Här om dagen klippte mamma av mig luggen en bit. SKÖNT OCH FRÄSCHT känner jag! Nästan lika skönt som att varje morgon starta dagen nere på bryggan med en go kopp kaffe. Är det förresten någon som har landställe i närheten? Alltså kring Västervik? I förrgår tog vi båten ut till en ö nära huset med påsar fyllda med frukt. Vi la oss bara på klippan och lyssnade podcast, någon sov, någon läste bok och jag lade korsord och hade minst 3 jordgubbar i munnen non-stop. Och såhär kan en klassisk grillbricka se ut hemma hos Fromholtz: Grillad fläskkarré, entrecote, portobellosvamp och kyckling, kokt potatis med örtsmör, het rödkålssallad, choronsås och melon- och fetasallad. Tjena! Nu då? Ja vi äter ju mest och nu ligger jag i soffan och väntar på biffar med en sås på våra kantareller och smashad potatis.