En het spansk gryta. Så gott, enkelt, matigt, fräscht och det är förbaskat billigt. Det är en perfekt rätt att laga mot slutet av veckan med lite mix och trix i kylskåpet, men funkar lika bra att planera. Såklart är den godare att planera och handla till! Ibland har vi oliver i, kikärtor är grymt trevlig också, eller en mjuk fin aubergine. Igår, lördag, lagade vi spansk gryta utan dessa utan gick på ungefär detta recept: Spansk Gryta, 4 pers (inkl matlådor)600 gram köttig chorizo8 fasta potatisar2 paprikor (vi hade i denna smala gröna snackspaprikor, men gott med vilken som)4 msk Crème Fraiche1 gul lök1 röd lök4 vitlökar5 tomater1 Fänkål1 Selleri1 Persilja2 chiliPaprikapuöver efter smak!Salt & pepparGrönsaksbuljongCitron Koka potatisen halvt färdig. Ta av och skär i 4 kuber ish. Låt chilla!Hacka alla grönsaker och chilla!Hacka chorizo i skivor och stek i en trevlig djupare panna / gryta till god färg.Tillsätt sedan den hackade gula löken, vitlök, selleri, och låt fräsa i några minuter.Sen i med skruvad fänkål, rödlök, chili. Stek lätt.I med paprikapulver och låt steka på. Det blir så gott om kryddorna får steka på. I med hackade tomater - det här ska bli såsen! När dem börjat götta sig så går du i med lite vatten och lite grönsaksbuljong. Låt koka ihop till en ännu smarrigare sås. I med hackad paprika och potatis. Låt koka ihop! Låt potatisen bli lixom perfekt. Smaksätt grytan med crème fraiche, citron, massa hackad persilja.