Det var många som ropade efter receptet på mina blomkålsbiffar/burgare som jag lagade igårkväll. Här kommer det! Tyvärr utan några beskrivande eller flashiga bilder. För 6 biffar: 1 halvt blomkålshuvud 2 ägg 1 röd chili 2 vitlöksklyftor 0,5 gullök 2 msk ljus soja 1 msk sesamolja 2 dl kokad bulgur om du vill. Lite ströbröd Sesamfrön Kryddor du älskar - jag tog Cayenne, svartpeppar, salt, gurkmeja. MESA INTE! 1 msk Shirashamajo Ost - vilken du vill och hur mycket du vill. Gör såhär: 1. Riv blomkålen och stek i olja med "kryddorna du älskar", vitlök, gullök, chili. Sätt samtidigt på ugnen på 180 grader. 2. Låt svalna i bunke. 3. Addera: Soja, Sesamolja, ströbröd, sesamfrön, shirashamajo och riven ost. Igår tog jag bara lite feta. 4. Häll i ägg och rör runt. 5. Forma biffar och lägg på plåt - in i ugnen i cirka 15 minuter. Tillbehör: Gör egen picklad gurka (Tar 1 minut och superviktigt och gott) och servera i salladsblad, i hamburgerbröd eller bara till en god sallad med bulgur. Goda såser till: Tzatsiki, Paprikaröra, fetaröra.