Sötpotatissallad med kikärtor, feta och tahinidressing. Ingredienser... Det är väl mest: "ta det du gillar eller har hemma och det blir gott", men jag vet att många brukar fråga om mer exakta recept så här kommer det ändå. 4 pers. SALLAD: 1 sötpotatis 1 pkt kikärtor Grönkål efter behag Isbergssallad efter behag Purjolök eller vårlök (vad du har hemma kanske?) 1 knippe sparris 1 st fetaost 1 planta persilja eller annan ört 0,5 gurka, mandolina tunt 1 liten zhuccini, strimla till spagetti 1 avokado 1 paket sugar snaps 1 morot, strimla till spagetti Vitlök Pinjenötter, rostade i panna. Cayennepeppar Paprikakrydda Olivolja Salt SÅS: 0,5 dl tahini 1 msk soja 1 pressad vitlöksklyfta 1 tsk honung 1 tsk pressad citron ETT: Hacka, dela, strimla och mandolin allt som går. Kärlek till detta är ju det som gör salladen spännande och kul att äta. Olika texturer och former. Krama in en god olivolja i grönkålen. TVÅ: Koka sparrisen i 2 min och stoppa sedan ner dom i kallt vatten. TRE: Rosta kikärtorna i ugnen med vitlök, cayenne, paprika. Rosta pinjenötterna FYRA: Mixa ihop såsen och addera vatten om den blir för tjock. Gör även en yoghurtsås om du vill. FEM: Blanda ihop allt. Ös på med citron, fetaost och god olivolja. På med såsen. Ha i mycket sötpotatis och kikärtor för matighet. Gillar du inte vego, nej men köp till Schysst käk vetja! Kan verkligen rekommendera deras kebabsås och gyros.