Jag tog inga fina bilder när jag här om dagen lagade min 'Asian Crispy Fish Salad', men trots det blev ni jäkligt sugna på denna rätt. Jag var sugen på fisk, men inte med äggsås. Jag var sugen på asiatiskt och jag ville göra slut på kålen i kylen = Crispy Fish + Asian Salad. Fisken panerade jag som man brukar med panko, men såsen piffade jag upp från den traditionella asiatiska dressingen och blev SÅ MYCKET godare. Enkel rätt som bör göras. Receptet kommer här! OBS! Jag har höftat allting, så gör det ni med. Speciellt vid såsen. Smaka av och smaka av tills den är god. FIRRE: 4 Torskfiléer 1 Ägg Mjöl Panko DRESSING: 1 dl äpple cider vinäger 1 dl sojasås 1 tsk Olivolja 4 tsk Sesamolja 0,5 Lime 4 msk Socker eller honung 1 stor vitlöksklyfta eller 2 små Vitpeppar Chili Rostade Sesamfrön SALLAD: 0,5 Vitkål eller all typ av kål du har hemma. 2 st Morot 1 st rödlök 1 Kruka koriander Edamamebönor 0,5 Gurka Rostade sesamfrön Salta jordnötter, hackade TOPPING: Chilimajo Rostad lök Lime FISK: Krydda fisken med salt. Vispa upp ägget i en skål, häll upp mjöl och panko på varsin tallrik. Vänd fisken först i mjöl, sedan i ägget och sist i pankon. Hetta upp olja i en stekpanna, salta och stek sedan fisken så den får fin färg. Cirka 2-3 min på varje sida. DRESSING: Blanda alla ingredienser och rör ihop så att sockret löser sig. Smaka av smaka av och ha i det som saknas. Jag jobbade fram världens godaste sås och önskade jag hade exakta receptet, men det finns en magisk formel och ni testar er fram. Ställ i kylen medan den väntar. SALLAD: Mandolina / hacka det som bör smått, blanda alla grönsaker, i med massvis med koriander, rosta sesamfrön som du kan ha i både salladen och såsen, häll i hackde salta jordnötter. Sedan blandar du i det mesta av dressingen i salladen och spara lite för att kunna ösa på själv. Toppa med en krispig firre och pynta med mer lime, mer dressing, rostad lök och chilimajo. Smaklig spis!