Happy Saturday godingar! För exakt en vecka sedan hade vi kompisar över på middag och vi bjöd på öppen lasagne med bolognese och ricottakräm med nötter. Jag lovade att dela ett ungefärligt recept och nedan kommer det: Tyvärr i mobilbilder. Recept för 4 personer: Din egen bolognese 500 g ricotta 100 g bladspenat 1 st gullök 1 st vitlöksklyfta 50 g hackade valnötter 50 g pinjenötter 2 dl riven parmesan - eller annan liknande. Salt + peppar Olivolja Lasagneplattor 1. Gör din bolognese! Jag själv föredrar att ha min långkokad, gärna på kalvfärs, rosmarin, mycket vin och de bästa tomaterna. 2. När den är god och redo att äta så fräser du bladspenat i olivolja tillsammans med den hackade gula löken löken och vitlök. Tillsätt sedan hackade valnötter och pinjenötter, krydda med salt och peppar och dra av från värmen när det ser ut att ha gått klart i pannan. 3. Rör ner ricotta och 1 dl av den rivna parmesanen. Där är ricottaröran klar! 4. Koka pastaplattorna mjuka (i myyyycket salt) och det går fort vill jag lova! 5. Sedan lägger du lasagneplattan i mitten av tallriken och börjar med ett lager av ricottaröran, på med köttfärssåsen, vik lasagneplattan igen och gör samma sak på toppen. Se ovan! Dekorera med massa mer parmesan på toppen, massa basilika, en krispig sallad och njut. Det är så gott att man viker sig en till kort efter. Hoppas det smakar!