Jag vågar nog kalla mig själv för en omelettmästare. Inte för smakerna bara kanske, utan för att de alltid får en perfekt konsistens. Finns det förresten en bättre maträtt? Tror inte det. Billigt, hälsosamt och går att variera i det oändliga. Igår gjorde jag två varianter som jag bjöd Max och Johan på: Kantareller och Italiano med smak av tryffel. OMELETT KANTARELL, 2 pers 4 ägg 1,5 dl vatten Salt och peppar Gul lök Vitlök God ost Timjan Kantareller OMLETT ITALIANO x tryffel, 2 pers 4 ägg 1,5 dl vatten Salt och peppar Gul lök Vitlök Chili hackad God ost Röd Pesto Halverade småtomater Din favorit salami Vit tryffel olja Hur man gör en perfekt omelett: 1. Vispa ihop alla ägg väl tillsammans med vattnet, salt, peppar. Addera andra kryddor om så vill. 2. Stek den hackade löken och vitlöken till den är gyllenbrun. Om Italiano: Chili. 3. Häll i äggsmeten när värmen är på 6:an 4. Sänk kort därefter till 4,5 - 5:an. 5. Häll i osten. Addera gärna mozzarella för krämighet. 6. Toppa med: Kantareller och timjan / Halverade tomater, röd pesto, mer ost och salami. 7. Låt stå och stelna på 1:an en stund. Häll över vit tryffelolja om det föredras. 8. NJUUUUT! Andra goda smaker: Creme fraise, Löjrom, Rödlök, Ost Grön Pesto, Bacon, Ruccola, Fetaost Överbliven tacofärs, Rödlök och Chili. Eller den ovan som jag gjorde på Mallorca: God köttig korv med spanska smaker, gul lök i skivor, tomatskivor, paprika, chili och ost.