Jag är ju egentligen inget fan av så kallade "hälsosamma bakverk" då jag inte tycker att det smakar som fika bör. Fika ska smaka kladdigt, smörigt och ge mig en go kick för att kunna fortsätta njuta av dagen. Oftast tycker jag av raw fika och liknande bara ger mig en dålig eftersmak, meeeen så hittade jag ett recept som fick mig att ändra uppfattningen om det hela. Jag hade lakritspulver hemma och blev irriterad på att det bara stod här hemma och att vi inte hade någonting att göra med det, så jag började googla: "baka med lakritspulver" och kom in på ett recept som var just ett recept med grönsaker . Jag tänkte att jag måste testa! Gjorde det. Halvvägs in smakade jag av smeten och bara "eh wooow". Stoppade in i ugnen och ut kom en helt fantastisk kladdkaka eller kanske snarare brownie. Jag hann inte ens fota innan halva var uppäten.... Hehe. Här kommer receptet som många ville ha och som jag hämtat + uppdaterat utifrån detta recept (länk!) 1 pkt svarta bönor kokta. 3 st ägg 1 dl havregryn 2 dl kakao 3 krm salt 4 tsk lakritspulver (kan uteslutas om du inte gillar) 2 dl Nicks Use Like Sugar (sockerersättning) 100 gram SMÖR Så mycket flingsalt du behagar. Några chokladbitar Och kokos on the top om du gillar det. Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av. Mixa bönorna helt slätt i en matberedare med ett av äggen. Tillsätt resten av äggen, kakao, salt, lakritspulver, socker och smör, mixa igen till en jämn smet. Häll smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd ugnsform. Strö över flingsalt! Tryck ner chokladbitarna! Kanske kokos? Som jag gjorde ovan. Grädda mitt i ugnen i cirka 18 minuter. Låt svalna! Ät med kesella eller bananglass.