Vi kör vidare från Mallorca! Helt galet att jag snart varit här i tre underbara veckor. Förra måndagen fick jag och Johan vår första egendag. Så mysigt! Vi hoppade in i bilen och åkte en längre tur bort till Cala s'almunia som ligger på östra sidan av Mallorca. Vattnet är verkligen magiskt och denna plats är lite av en Instagram-favorit för många. Även för min kära Johan som i dagarna har varit duktig på sociala medier. (hör inte till vanligheten) Jag har ju gjort en del guider om fina stränder och platser att bada på här på ön (bara att söka på i sökrutan), men frågar du oss båda så är klippor vår favorit. Man får ligga lite mer enskilt och slipper sand överallt. Någon mer som föredrar klippbad? Men när lunchtiden slog in så åkte vi ytterligare en liten bit och till ett boutique hotell som vi länge har velat besöka. Cal Reiet heter det och är ett magiskt boutique hotell med fokus på retreats och yoga. Om man inte vill bo där så kan jag lova er att en lunch i restaurangen är väl investerad tid. Alla ingredienser är lokalt odlade och mycket är även odlat i deras egen trädgård. Som denna hemmagjorda jordgubbssodan. Jag som hade sjukt ont i halsen efter alla festdagar slog till på en té som serverades med deras egen choklad med blommor, nötter och frukt. Fokus är Healthy på restaurangen, så inte nog med att allting är extremt lokalt producerat så är även maten innehållsrik och nyttig. Vi började med färskt bröd med egenodlad tomatröra. Mums! Detta är ett väldigt typisk mallorcansk tilltugg. Borde ta en natt här... Johan tog en mezetallrik med massa röror och grönsaker och jag en "Protein boost" som var en tallrik med massa broccoli, den godaste hummusen jag ätit, pistagenötter, pocherat ägg och grillad svamp. På eftermiddagen fick vi besök hemma hos mig av min gamle vän Wille och hans Evelina. De hade hängt kvar efter Philip och Evelyns bröllop och hann komma förbi på lite chips och bärs. På kvällen hade vi bokat bord tillsammans med några vänner på en spansk favorit - Toque Queda. Tror jag tipsade om den här restaurangen för tre år sedan och den är lika värd att tipsa om än idag. Hej Ebba och Philip! Två vänner till Johan innan vi träffades då Philip är från Göteborg, men också till mig då vi gick på Berghs samtidigt. Sådana pärlor! Först in med en charktallrik att dela på. Sobrasadan är ju världens godaste korv.... Måste hitta i Stockholm! På Toque Queda är det tapas som gäller och deras mest kända rätt är denna zhuccini carpaccio (!!!) Zhuccinin är marinerad många timmar i massa goda grejer och så har de gjort en sås på morot och toppat med massa nötter. Ta den! Eller nej, ta två förresten! Ebba och Alexander var också med! Vi käkade fänkålssallad. Och en himmelsk burrata. Hej gänget! Alla så glansiga och fina. Ni som är som mig, som gärna tar in en extra maträtt istället för dessert - glöm det på denna restaurang! Deras desserter är för bra för att avstå. Ovan har vi ett glas med banoffee.... Yum! Vilka har varit här? Puss!