I fredags inledde jag arbetsdagen i Cadierbaren. Så otroligt skönt och trevligt att ta båten in från Lidingö, hoppa av framför Grand Hotel och plocka första bästa sittplats. Ännu mer perfekt blev ju Grand som arbetsplats denna morgon då jag även skulle avnjuta lunchen på Mathias Dahlgrens Rutabaga. En av mina favoritrestauranger i Stockholm. Det var det innovativa smyckesföretaget AKIND som hade bjudit in för att snacka hållbara smycken och äta god mat. Vi åt en grönärtscappuccino med bröd från Green Rabbit och OTROLIGT smör. AKIND har jag burit sedan de lanserades för några år sedan. De gör smycken på riktigt hållbart och då menar jag att inget är gjort halvdant för att få kallas för hållbart och rättvist framtaget. Varje fabrik granskas, ifrågasätts och besöks kontinuerligt för att de ska kunna garantera den 100% hållbara processen. De jobbar med 100 % återvunnet guld, enbart labbodlade diamanter som jag denna lunch lärde mig får kallas för riktiga diamanter och faktiskt värderas på precis samma sätt som en vanlig diamant. AKIND tycker att diamantindustrin är gammal och grå, och att odla fram diamanter både är mer hållbart, korrekt och effektivare. Till varmrätt fick vi bakad vit sparris med ägg 63, smörsås och rågbröd. Sååå smarrigt med mycket sås vi kunde doppa vidare brödet i. Tack och hej! Gick efter det och mötte upp min kära sambo för att dra igång fredag och helg. Vi fick lite egentid då Billie skulle få skjuts hem av mormor och morfar. Får ofta frågor om mina smycken som jag lätt glömmer att kommentera, så ska försöka komma ihåg att börja skriva ut: Pärlhalsband både från Sophie By Sophie och marknad i Spanien. Billie föredrar helt klart egen båt framför färjan, så vi får levla upp kommande veckor. Denna fredagkväll gjorde vi det enkelt - täcke och mys i soffan och en jäkla god burrata med egenodlad basilika. Vi har så mycket nu att vi typ måste äta basilika dagligen för att inte behöva slänga. Let's go säger jag!! Det blev lördag och Ellinor, Philip och William kom och tutade utanför fönstret. Vi packade ihop fikakorgen och drog ut till sjöss. En otrolig dag! Sen är ju båtlivet med kids i den här åldern inte helt optimalt. De små liven är ju lite som hundar - måste rastas och springa av sig. Så en och annan fikapaus och rast från flytväst var behövligt. Innan vi åkte hemåt igen tog vi en solig lunch på Syrran på Rindö. Jag åt toast skagen och kände att jag måste göra en skagenmiddag hemma snart. Det var så länge sedan att jag helt glömt bort hur gott det är. Denna kväll blev det istället att testa Zetas Pinsa - en blandning av focaccia och pizza. Jag har sett att denna har gått varmt på TikTok och jag va bara tvungen att testa. Resultat? Jag ska göra det igen och det är snart. Innan ugnen: Bredde på creme fraiche, mozzarella, riven parmesan, en god olivolja och så salt och peppar. Inne i ugnen 7 min. Efter ugnen: Toppade vi med mer riven parmesan, massa citronzest, prosciutto och basilika. Citronen var key! Söndag och morsan Henrietta åkte på storhandling och fick lite egentid med både podcast och bästis Malin i örat. Att handla på Willys känns så förknippat med husliv och "stora familjen", men jag ska säga er: Willys på Lidingö is the shit för storhandling. Allting finns (köper dock inte chark och typ nice färsk fisk här) och man handlar för jäkla billigt. Grönsaksavdelningen tycker jag slår de flesta butiker. Det enda jag tycker de saknar är ett större utbud på äpplen och färska bär. Avslutade lite lyxigt med min största craving just nu - en snurresprätt till isglass, och ett argt barn då jag såklart glömde köpa glass till min dotter och sambo som kom och plockade upp mig på Willys. Vi körde en mellanlandning hemma hos familjen Höglund där det var full rulle med lek i trädgården och fika. Det är ju en dag som denna även jag blir hus-sugen.... men ah. Vi får se. Söndag kväll och vi var lata, men smarta. 50/50 köttbullar från Urban Deli som var otroligt goda. Det ni ser på bild är allt från Urban Delis köttbullekasse och vi värmde bara upp en portion av två... men SER NI hur mycket mat man får? Gräddsåsen var perfekt syrlig i min smak. Jag gillar inte för "gräddiga smaker" utan vill känna något lite fräscht i gräddsåser. Otroligt mysig och perfekt helg.