(Detta inlägg blev visst publicerat lite sent pga tekniska uppdateringar) Jag blev inspirerad av Flora som hade delat sin matsedel för veckan, och bara kände att det måste ju jag med göra. Dels så gör jag alltid en matsedel för veckan och jag får också alltid frågor om min mat, så varför inte dela hur veckan ska se ut? Eller i alla fall min idealvecka om jag får ihop tiden som jag vill. Och så kanske det kan vara någon slags inspiration till er matsedel. I måndags åt vi upp rester från helgen och adderade en pizza extra on the side. Igår åt vi värsta goda torsken med potatis, äggsås och sallad. ONSDAG: Ikväll kommer Erika och Niklas hem till oss på middag och det blir take-away har vi planerat. Har länge velat testa The Good Gringo och äta deras Old School Bowl med carnitas. Gå in på deras instagram och bli hungriga. Eller så slår vi till på taco, för egentligen borde någonting lagas så den fruktansvärda fiskdoften lämnar vår lägenhet. Ett alternativ som jag vill tipsa om är mitt recept på en Quinoa Taco Bowl - inspirerad av det veganska ställen Chloe i NYC. Svingott! TORSDAG: Lunch: Jag har lunchmöte med några på Courate på Sturebaren och det blir en av deras smarriga asian bowls. Typ tonfisk vore fint. Middag: Tänkte laga den sjukt goda öppna lasagnen vi har gjort en gång när vi hade Lotten och Erik över på middag. Smarrig sås och krämig med smak av ricotta och valnötter. ' FREDAG: Lunch: Har bokat in en dejt med Andreas för att snacka möjligheter och business. Tänkte testa på Zinks lunchmeny och tycker både salladen med kalv och deras fiskgryta låter mmmmm. Middag: Vi får gäster och vad kan vi tänkas bjuda på då? Alltid när vi har gäster så försöker vi tänka “supergott, men supersmidigt”. Och så vill vi oftast försöka bjuda på något kul, och jag tror att vi denna fredag bjuder på Tonkatsu som är en japanskt rätt med friterat fläskkött, adderar en god majo, en syrlig gurksallad och rödkålssallad. Och ris såklart om man vill ha det. Om du tycker det lät sådär, men fortfarande vill ha inspiration så kan ni göra några av mina superenkla recept nedan: Halstrad salma med rödbetskräm, friterad kapris och krispig grönkål. Vegetarisk carpaccio på Karljohansvamp med smak av tryffel. Asiatiska kyckligbullar med zhuccinipasta och jordnötig sås. HELGEN: Vi brukar ofta ta helgen som den kommer, men jag har som sagt haft en tung vecka på alla sätt och vis och kommer att vilja vila. Så det blir nog middagar hemma och lite recept från Ottolenghi boken. Vi har exempelvis aldrig lagat hans kyckling under kristpigt majstäcke. Och så har jag fått dille på tomater och tomatsås, så denna spicy vegetariska tortillasoppan måste jag bara testa. Kanske till söndagsmiddag?