I fredags tog jag, Johan och Billie med oss systrarna, Vincent och Christian till rätt nyöppnade Fat Cat Brasserie. En asiatisk restaurang centralt i Stockholm med smaker från det koreanska och japanska köket. Vårt lilla "familjegäng" är ju till vardags rätt duktiga på att hänga, men den senaste tiden har vår kvalitétstid fått lida. Äntligen lite fredag och gott häng tillsammans. Låt oss se hur vår fredag smakade. Mycket folk och god stämning! Vi beställde en 10-rätters och först fick vi in massa fat med fermenterade grönsaker, varsitt friterat ostron med helt galet fina smaker och ett nybakat brioche med wagyusmör. Så så gott! Briochen med smöret var nytt på menyn och ett så fint tillskott till starten på middagen. Menyn är inte alldeles för stor, men med en rolig variation att man kan hitta något för alla. Priset: Inte budget och inte fine dining, utan ett mellanting. Vi valde alla att ta in och dela på smårätter, och ett annat bord såg jag beställde in en tallrik med wagyu. Också gott! Rosa tjockare skjorta. Lite mer en overshirt som också har matchande byxor att köpa till. Ett fat med sashimi är ett måste om det finns på en meny. Tycker jag. Detta skulle jag kunna leva på! Fatet på Fat Cat var gott och med några små roliga överraskningar som typ fingerlime. Bad om mer wasabi ofc! Lokalen är schysst inredd och stor potential till festlig stämning. Har hört att de i sommar kommer att få en fin uteservering? Håll utkik! Dumplings har de såklart också och detta var en variant på kyckling. Inte min favorit då jag gärna hade sett och känt lite mer krisp i fyllningen. Smaken var bra! Såklart tempura och doppa i god sås. Så barnsligt trevligt! Och eftersom det var länge sedan vi sågs körde vi tjej vs killsidan. Jag, Alexandra och Victoria behövde en syster-update och killarna är alltid i behov att prata av sig om sitt gnäbb. OBS 1: Vincent du får skylla dig själv så du höll på när denna bild togs. OBS 2: Visst fin inredning bakom? Gillade. Lite samma vibe som på Miss Voon. Personalen gjorde en fin food- and drink pairing och tyvärr fick ju inte jag vara en del av det eftersom jag är gravid. Alla har säkert inte nåtts av den nyheten. Jag serverades dock istället massa andra goda drycker så som en alkoholfri IPA, white tea kombucha, körsbärsdrink, en syrlig päroncider och så är listan lång. Så plus i kanten att man inte glöms bort som gravid. Jag fotade inte alla maträtter som vi testade (glömde såklart fota den godaste fisken för kvällen med asiatisk mynta on the top), men Yakitorin på bild med rökt märg och gochujangsås var saftigt. Till huvudrätt åt vi en asiatisk fisk som jag inte minns namnet på och som låg i en trevlig sås. Syrlig, men mysig och gräddig. Ett roligt sött inslag av vindruvorna också! Avslutade fredagen med välling, fötterna på bordet (?) och en så otrolig dessert med hallonsorbet, misokola, riven fudge. Ska försöka kopiera hemma! Jag lämnade såklart restaurangen mätt efter 10 rätter, men jag kände mig ändå fräsch. Så fräsch att jag orkade få i mig både en nattmacka och glass när jag kom hem. Jag älskar att testa nya krogar! Jag älskar asiatiskt! Jag lagade ju bara asiatiskt hemma för några år sedan och det är nog dags att plocka upp det igen nu efter mina och Johans år av besatthet för det israeliska köket.