I måndags var det dags att fira kvinnorna i mitt liv. Alex och Vickan fyllde 27 och de hade bokat ett första besök för oss på Restaurang Hantverket. Som vi längtat efter att testa! Vi tog först in deras mest instagrammade rätt 'Hasselbackspotatis med löjrom, smetana och färsklök'. Kanske den tråkigaste tallriken på hela kvällen måste jag nog säga. Absolut supergod, men inte magi. Men två rätter som magi var deras tunt skurna råbiff med jordärtskocka och en kräm på gruyère och hasselnötter, samt en bläckfisksallad med Zucchini, ostronyoghurt, lagrad fetaost och citron. Den sistnämnda var min favorit OF ALL. Då har vi levt med varandra i 27 år. Vilken lyx (och ibland ett helvete)! Det var länge sedan jag var på Hantverket, och då var det en helt annat köksmästare och där av ett annat upplägg. Jag älskar smårätter och ett "never ending dinner-upplägg". Vi tog även in den krispiga fläsksidan med bakade rödbetor, brynt salvia och fetaost. Och kantarellsmörgåsen med löjrom och rågbröd - en rolig tallrik där man fick krossa rågbrödet för att komma ned till kantarellerna! På andra plats efter bläckfisken hamnade de stuvade makaronerna med Karl-Johansvamp, panchetta och parmesan. Superkrämigt och smakrikt. Bar min fina skjorta från H&M x Sandra Monsour - 399 kr Och jag som ALDRIG tycker en dessert är kul tyckte plötsligt det var skitkul. Dessa svenska äpplen bakade i ett paket med en hasselnötsparfait och brödkräm. Deras änglamat med lingon, smulade drömmar, maränger, vaniljglass och kolasås.... ÄNNU TREVLIGARE om möjligt. Gå hit. Och grattis älskade systrar till 27 år.