Tjena tjena! Alexandra här - Henriettas syster. Många säger att vi är galet lika, men jag är den mer charmiga versionen skulle jag säga. Där har ni bilden av mig om ni inte redan har fått en. Henrietta har sagt att ni efterfrågat fler goa recept, så som hon delade mat hej vilt för något år sedan. Hon har varit lite lat på den fronten det senaste måste jag hålla med er om, men nu sitter hon här bredvid och lovar att från och med i morgon börja bli mer aktiv med detta. Jag tänkte kickstarta hennes löfte med att bjuda på mitt recept på en helt magisk poke bowl med kyckling som jag bjöd Henrietta och familjen på ikväll. Receptet är för 4 personer. Kycklingen: 4 filéer Färsk ingefära - riven (en stump) 2 vitlöksklyftor - Finhackade 2 msk fisksås 1 msk honung 1 msk sesamolja 1 msk rapsolja Färsk chili 1 msk soja Marinera kycklingen i uppskurna bitar. Gärna ståendes i kylen minst 1 timma. Stek det hela hett i pannan och låt sedan stå och vänta in det övriga. Till bowlen (ett raffs av diverse saker) Picklad rödlök (googla på snabb picklad lök - grym på ica.se) Sallad av något slag och jag föredrar en krispig sort Edamamebönor Morot tunt hyvlad - Gärna upplagt riktigt läckert på tallriken. Gurka tunt hyvlad - Gärna upplagt riktigt läckert på tallriken. 2 Mango i tärningar Avokado Sugersnaps hackade Massa koriander Hyvlad ingefära Vårlök hackad Risnudlar eller ris En vinägrett att hälla över allt: Fisksås, honung, sesamolja, limesaft, sesamfrön och soja. Pickla löken (tar minst 3o minuter för en snabbpickling) och pynta sedan tallrikarna fint med alla ingredienser på det sätt du föredrar. Häll över vinägretten och lägg sedan kycklingen på toppen. Dekorera och smaksätt sedan med rostad lök (mesa inte), chilimayo (finns god att köpa färdig), jordnötter och koriander. Bon Appétit!