Jag lovade att dela med mig av receptet på denna underbara asiatiska köttfärssås med äggnudlar som vi lagade här hemma i söndags kväll. Det kan se ut som många ingredienser, men det går alltid att plocka bort någon av de asiatiska såserna. Men tips: Ha dem alltid hemma! INGREDIENSER 500 g köttfärs Halv burk kokosmjölk Sesamolja 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 chili 2 msk ingefära 2 - 3 morötter 2 tsk röd curry paste 2 msk fisksås 3 - 4 msk oystersås 2 msk soja Färsk koriander Jordnötter Salt och peppar Lime Sesamfrön Vårlök Paprika Sugarsnaps (ha i vilka grönsaker du vill) Äggnudlar Psst! Ni får ursäkta dåliga bilder med mobilen. 1. Hacka lök, chili, riv morot, ingefära och pressa vitlöksklyftorna. Stek de sedan i sesamolja och låt ta färg. 2. I med curry paste och blanda in. 3. Släng i färsen, salta och peppra ordentligt. 4. När färsen fått färg: I med fisksås, oystersås och soja, och blanda runt. 5. I med kokosmjölken (skippa gärna det vattniga) och låt koka ihop under lock en längre stund. 6. När köttfärsen har fått stå en stund - smaka av och se om något saknas. Sedan i med: Hackad paprika, sugarsnaps, vårlök, massa pressad lime (!!), sesamfrön, krossade jordnötter och färsk koriander. Tadaaaa! Sätt på äggnudlarna eller andra nudlar som du föredrar. Bon appétit! Och gör mycket så det blir matlådor till veckan.