Efter 20 timmars flygresa så var jag äntligen framme i Singapore. Svettig var jag, men glad. Våra vänner Annie och Nico har bott här ett längre tag och äntligen skulle de få visa oss sin stad innan vidare till Bali. Jag och Johan gjorde en smooth utcheckning från flygplatsen och mötte upp Tatta och Fille på vårt gemensamma och asdyra hotell (herregud Singapore vad dyr du är!). Jag och Johan var under resans gång ganska duktiga på att planera sömnen för att vi väl framme i Asien skulle vara pigga och glada, vilket vi var och drog ut på stan så fort som möjligt. Och Singapore var vid första ögonkastet WOW! Typ ett New York blandat med en stad från framtiden, och sjukt rent. Vi började med att möta upp alla andra, som också precis landat i Singapore, för en drink på Marina Bay Sands. Jag glömde helt bort att ta bilder då jag hade fullt upp att njuta av den vansinniga utsikten och uppdatera om vår förlovning som precis skett. Men wow på denna bar måste jag säga! Nico och Annie hade planerat dagarna för oss alla (vilken lyx!) men hade vid varje aktivitetstid två alternativ. Ett lyxiga Singapore och ett mer genuint, och det var det sistnämnda som vi alla ville se och uppleva mest. Så första kvällen tog de med oss till ett av stans alla Hawkers, som typ är megastora food courts mitt bland alla feta byggnader och så är det massvis med restauranger där maten knappt kostar någonting. Det var massvis med bra indiska hak, vietnamesiska till en hel rad med flera grillar där alla står och gör världens godaste sate. Vi satte oss sedan på ett bord mitt i Singapores Business District. Vi delade på det mesta, men jag gick och handlade den här typ vegetariska indiska pannkakan fylld med marinerad tufu och god curry. Men enligt mig var Johans tallrik godast - en vietnamesisk asstark nudelgryta. Och alla olika sates som vi beställde in med en riktigt trevlig jordnötssås. Egentligen inte big fan av jordnötssås, men här i Asien har jag gått loco på det. Vidare ned i en källare där en av världens bästa barer låg lite dolt - Operation Dagger. Hela taket var pyntat med glödlampor och väggarna med dessa flaskor som innehöll olika kryddsättningar till alla deras sjuka drinkar. Ingen drink på menyn var en vanlig drink, utan alla galna och speciella. Denna gurkdrink med gurka och sesam var magi och så en annan vi tog var med bränt hö och blåmögelost. Mycket speciell men helt klart en rolig upplevelse! Riktigt bra stämning här inne och jag vill verkligen rekommendera er som ska till Singapore att svänga förbi på en drink. Vi hoppade mellan några barer innan jag och min trio tog en taxi hem till vårt hotell. Vips så blev det dag 2 i Singapore och vårt hotell som var lite piggare än resten tog en lång promenad till ett mysigt frukostställe. Det åts toasts, dracks gröna smoothies och gott kaffe. En liten påfyllning innan dagens långa promenad började - och första stoppet blev Gardens By the Bay som jag hade på min "Must do list". Det var precis som på alla bilder jag sett innan, men om inte ännu lite fetare. Och här har vi mitt resecrew! Martin, Johan, Nico, Annie, Natascha, Filip och Adam. Det var bara Lykke och Fabian som inte hade hunnit landa här än. Vilket gäng alltså! Vi fick minst sagt mersmak på Hawkers efter första kvällen och vid lunch testade vi en annan som låg inne i parken. Alla beställde in olika färskpressade juicer, jag en selleriejuice för att kicka igång min lite sega mage. Och så var dessa rullar "Kueh Pie Tee" något av det godaste jag har ätit dessa dagar. En crispig tunn rulle fylld med goda grönsaker nötter och god sås. Svårt att förklara något så gott med ord. Man längtar ju ständigt till en måltid när man är i ett land där matkulturen är outstanding och det blev dags för vår andra middag - på restaurangen Din Tai Fung. Jag förstod snabbt på mina Instagram-meddelanden att detta är ett känt och mycket uppskattat hak av många. Det är ett Dim Sum-ställe och Nico beställde in en drös med olika rätter som vi alla delade på. Först ut: Chili Noodles. Lite tråkigt tänkte jag först när jag läste i menyn, även när jag fick se den på tallriken, men så tog jag min första tugga och kände HERREGUUUUD. Martin och Annie med ett fat gudomlig kål. Vi åt massvis med olika dumplings, men dessa som var fyllda med fläsk och soppa blev favoriten. Soppa i en dumpling - helt nytt för mig. Drack te till maten och såhär nöjd var man. Hej bästa Singapore-guiden och mom to be <3 Middagen avslutade vi med en galen och mumsig efterrätt i form av en bun fylld med smörkräm som smakade som en sockerkakssmet. MMMM! Vi gick in på vår sista dag i Singapore och inledde den med en löptur genom en av alla gröna parker med mina favoriter. Frukosten intogs på ett ställe vid Nico och Annies lägenhet som hette Carrosticks & Cravings. Väldigt mysigt ställe precis vid vattnet! Jag och Johan drack nyttiga juicer, vegemite toast samt en frozen smoothie bowl. På kvällen blev det drink inne i skogen på PS. CAFE där Lykke och Fabian anslöt till gruppen. Tjohej! Fulltalig liga! Och som vi har hört talas om detta Samys Curry! Äntligen skulle vi få smaka på det. Inget fancy Singapore här heller, utan the real shit. För mig betyder det oftast "bäst mat" när jag är utomlands faktiskt. På Samys Curry kommer personalen ut med gryta efter gryta och lassar på mat på allas bananblad. Man säger nej tack om maträtten inte lockar, men jag tror nog alla runt bordet sa JA på samtliga grytor som kom ut. Som Lykke sa efter middagen: "Det enda dåliga med Samy´s är att alla blir så galet mätta". Vi rullade därifrån. Och dagen efter packade hela gänget väskorna och for över till Bali. Det kommer i ett inlägg lite senare idag, men där kommer jag bjuda på dag till dag. Ps. Om ni undrar varför bloggen varit seg så är det på grund av SEGT WI-FI.... tar3 minuter att ladda upp en enda bild. Men jag jobbar på att ni ska få daglig update. Och bortse även från stavfel osv. Jag är rätt så trött på allting med denna snigelfart och orkar där efter inte korrläsa igenom allting. Puss.