Jag har ju pratat en hel del kring den ekonomiska situationen vi är i och mest kopplat till inflationen och matpriserna som vi varje dag gapar över. Jag kan lixom inte släppa att varje handling går på minst 600 kr och då spelar det ingen roll om jag bara ska handla till något extra till frukosten eller om det är en hel middag. Det verkar heller inte spela någon roll om jag är på ICA Esplanad (en av Stockholms dyraste) eller Willys. Det är dyrt överallt. Därför har jag bestämt mig för att jag och familjen ska bli bäst på att storhandla, planera in i minsta detalj och närma oss noll i svinn. Förra söndagen planerade jag hela veckans meny och åkte och handlade. All mat landade på totalt 1150 kr och då byggde jag upp vissa rätter utifrån vad vi hade hemma också. Ex. Grönkålssalladen för att vi har hade massa kikärtor hemma och rödkålssallad istället för annan sallad då vi hade rödkål hemma. Varje måltid räckte till minst två matlådor och så frös vi även in en hel del överbliven färs som får joina nästa veckas meny. I planeringen utgick jag från att alla rätter skulle ha: Få ingredienser, ha samma ingredienser som minst en annan maträtt i menyn och vara gott i matlåda. Länkar till några av recepten kommer här: Parmesan Tahini Grönkålssallad Lax i ugn med krämig sweet chili Nudelbowl med krispig fläskfärs Men innan vi satte igång veckans meny behövde jag tömma förra veckans kylskåp och det gjorde jag inte genom att slänga maten - jag körde allt på en plåt. Så vad hade vi hemma då? - Kokad potatis som levde på sista versen- Öppnad majsburk- Fetaost - Bladspenat- Ledsna tomater - En halv blomkål- Nästan en rutten gul lök- Salsicciafärs - Mjuka morötter Jag slängde på allting förutom tomaterna, bladspenat och fetaosten. Myste runt allting i olivolja, salt, peppar, vitlök och en otroligt god "Smoked Paprika" krydda. In i en ugn på 225 grader. Cirka 20 - 30 minuter och gick på med tomterna de sista 10. Fort jag tagit ut denna goda plåt som doftade otroligt mosade jag över all fetaost, blandade i bladspenaten och gjorde en snabb yoghurtsås med citron, vitlök och hetta. Det här var otroligt gott! Kylen tömdes och våra magar mättades ordentligt + gav oss matlådor.