Jag och "foto-Clara" kom här om veckan fram till att vi vill plåta mer ihop, fånga fler kreativa moments med kameran och dela med er. Så från och med idag kommer små koncept att ploppa upp här i bloggen då och då. Det är koncept som kommer att tas ut som månadsinlägg här på bloggen, men även på YouTube. Jag vill inte avslöja alla idéer vi har, men ett inlägg som kommer att publicera månadsvis är "MÅNADENS RECEPT". Det inlägget som är ett av de mest saknade av er - om jag ska gå på kommentarer. Vi kör igång direkt, och idag blir det en lyxig och magiskt god vegetarisk tallrik. Dags att handla och jag springer in på Hemköp Östermalmstorg för att handla mjölkprodukter. Denna maträtt, som jag kanske mest skulle säga är en fin förrätt, kräver en bättre svamp och smakrika grönsaker, så därför skippar jag svamphyllan på Hemköp och springer istället in på Saluhallen. Vegetarisk Carpaccio på svamp. Med smak av tryffel. Receptet är för 2 personer En halv burk Lätt Crème Fraîche En stor bit parmesan. Onödigt att köpa en liten - finns alltid fler måltider att stoppa den i. 2 Karljohansvampar 8 Champinjoner 2 Vitlöksklyftor Vit Tryffelolja Citron Några kvistar persilja Bladspenat Salt & Peppar Psst! Det är magiskt om du har en mandolin och ett zestjärn hemma! Annars är det dina nästa köp om du frågar mig. Jag börjar med såsen som ska få stå en stund och chilla. Jag ploppar upp Lätt Crème Fraîchen i en skål Och pressar sedan i en halv citron Frågar du mig finns det nu inget stopp när vitlöken är framme. Men jag river i mina 2 vitlöksklyftor och parmesanosten Kör även i lite persilja, salt och peppar och skjutsar in i kylen Jag tar nu fram min älskade mandolin och hyvlar svampen så fint jag kan. Blir den ful kan det vara charmigt ändå. Så kör bara kör! Det är dags för den krispiga salladen som har fått stå i blöt en stund (det gör den extra krispig) och den placerar jag nu ut på mitt fat från Lagerhaus. Inte för prefekt om du vill att den ska bli perfekt. Nu är det dags för svampen och jag lägger ut den likt oxfilén i en klassisk carpaccio. Jag mixar svampen väl, men såklart är favoriten Karljohansvampen den som får mest kärlek och bästa plats. Det är dags att droppa på (läs typ hälla) tryffeloljan över svampen och efter det så river jag grova skivor parmesan över. Jag vill såklart imponera och få det att likna något mer än vad det är. Så jag slänger kvistar av persiljan på. Såsen som stått och gottat till sig ska nu få peppa upp min fina tallrik ytterligare. Droppar den lite slarvigt över bara och får det att se ut som en restaurang. Typ. Och...... JAAAA SÅ BRA! Vill äta denna tallrik varje dag från och med nu. Smaklig spis och lova att skicka bilder/stories om ni gör receptet. Ni brukar vara duktiga på det och blir alltid lika lycklig <3