Herregud.... Var börjar jag? Den 26:e december år 2019 kommer för alltid vara en mycket speciell dag för mig. Det hade jag inte en aning om att den skulle bli när jag stod här i hissen på vårt lite halvroliga hotell i Köpenhamn. Johan och jag valde att ta tåget ned till Köpenhamn en dag innan avfärd mot Asien för att hinna njuta av ett dygn i en favoritstad och även för att slippa åka upp till Stockholm igen och sedan påbörja resan därifrån. Jag lät Johan stå för hela bokningsfixet och han löste en skittrevlig bokning på Amass som vi båda har velat besöka sedan vi såg stället på en av våra favoritmatprogram på Netflix. Den ligger i en så sjukt ball lokal, en bit utanför stan och vid rodret står Nomas före detta kökschef Matthew Orlando. Där av fått en big hype. Och här serveras otroligt enkel, men lyxig mat, och alla råvaror kommer från närområdet. Helt sjukt vad jag känner när jag tittar på denna bild. Bara några timmar senare får jag frågan, en ring på fingret och det blir vi två ännu mer på riktigt. Jag och den där killen som skrev till mig på Instagram för 4,5 år sedan. Vi valde att käka vid baren då det alltid är så mysigt att få lite snabba och trevliga dryckestips och där kunde vi välja mellan att bara ta in lite små rätter eller en längre meny på antingen sex eller elva rätter. Vi valde menyn med sex rätter och valde att avstå vinpaketet för att gå loss på bubbel och roliga röda viner. Alltid mycket bubbel när semester firas in, men Johan förfirade nog någonting helt annat. Hehe. Först fick vi in varma servetter precis som man får på en lyxigare flygning eller hotell. Enkel lyx?! Älskar! En skål med de absolut godaste chipsen jag någonsin ätit. gjorda på överblivna potatisskal med ramslökspulver on the top, och en syrlig yoghurtdip. Amass lämnar ingen mat i papperskorgen utan använder varje liten del av sina råvaror. Rätt nummer två var perfektion. En gös-sashimi i en vinäger på svart kastanj. Helt otroligt och väldigt ny i smaken för mig. Johan älskar vinäger-touch i allting vi äter och jag är väl inte lika frälst, men den här rätten fick mig faktiskt att ta en tvärvändning. Jag älskar vinägerbomben! Next! Och det ser kanske inte så mycket ut för världen? Men potatisbröd som smakade som lyxigare scones (!) som vi åt tillsammans med en rostad kåldip. Hade nöjt mig med detta bröd typ. Men den här tallriken blev bådas favorit - en dansk bläckfisk med örter, fänkål och pepparrot. Ni måste bara hit om ni är i Köpenhamn! Det är verkligen en ascool restaurang, med fin mat för ett bra pris. Vi hade en otroligt mysig middag och jag märkte inte alls av Johans kvällsplaner som skulle utspela sig på en annan plats denna kväll. Vi var helt uppe i våra nyårsmål och ett vi båda har är att ta upp våra mer flitiga restaurangbesöksrutiner igen. Alltså testa alla nya krogar, nya roliga menyer och gamla klassiker som vi inte har hunnit med. Vad har ni för 2020-mål? Och vips så trillade en vacker rödbetstartar in på bordet, som var långmarinerad och rökt, serverad med en sås som låg under hela biffen gjord på valnötter och så var den toppad med ros. Den smakade verkligen rosor! En maträtt som inte går att efterlikna hemma och inte heller förklara. Huvudrätten: Grillad anka med pumpa och bergamott miso, sumak och fänkålfrönolja. Det var denna rätt jag var mest peppad på innan middagen drog igång, men blev inte en större succé än de andra. Sista rätten innan Johan drog igång sin lilla aktivitet - en rödbetsglass smaksatt med coffee oil och grillad fläder. SINNES! Krämig, saltig, söt, lätt men kraftfull. Den här får 10 av 10 av mig. Efter den maträtten hände det så mycket sjukt att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Vill ni höra hur den jäkeln gjorde det? En förlovningsstory kommer i dagarna isf. Han chockade mig hur som helst så in i bomben. Fattar fortfarande inte? Kvällen var den mest fantastiska ever och jag ville aldrig att den skulle ta slut efter detta. Jag ville leva kvar i känslan och stunden for ever och det firade vi med champagne, kola från överblivet socker och skratt blandat med tårar. Det blev 27:e December, jag var med fästman och vi påväg mot Singapore. TJOHO! Första flyget mot Bejing för mellanlandning och här låg vi två och göttade efter middagen och diskuterade bröllop (alltså jag har ju typ planerat mitt bröllop ända sedan jag föddes) och vår framtid. Mysiga timmar! I Bejing hade vi 3 timmar att döda och vi hade "Kina-godis-test". Svinäckligt! Men en trevligare upplevelse väntade i business på Singapore Airlines. Wow! Så så bra! Jag beställde "Asian Brunch" som bestod av diverse olika goda tallrikar och dessa dumplings fyllda med grönsaker var toppen. Resten av resan va jag en så här go fästmö. Och en timma innan vi landade i Singapore så väcktes vi av personalen som hade fixat presenter, bubbel och en fin efterrätt till oss. SÖTNOSAR! Let´s go Singapore! Jag fortsätter om Singa-dagarna i nästa inlägg som kommer senare ikväll <3 Nu börjar jag komma ifatt med mina updates och även en vlogg är på G! Puss.