Jag misstänker att ni redan har hunnit läsa om några favoritbloggares julaftnar? Just därför slipper det ni det här idag. Jag kom nämligen på att jag helt glömt att dela med mig av en härlig dag innan jul innehållandes ett tips. En restaurang jag besökte i sällskap av Johan och Billie. Låt oss prata italiensk mat och en dold pärla här i Stockholm. Denna underbara dag, mer exakt den 17:e december, inledde jag hos frisören och världens finaste Amina. Jag pratar ofta om Amina med kärleksord både framför och bakom, men jag tänker på det nu när jag skriver också. Jag fascineras av människor som orkar ge så mycket av sig själva. Som bryr sig så mycket om något eller någon dom inte behöver bry sig om. Amina är ju en av få som orkade bry sig om min jäkla yrsel. Det är en frisör man gör till vän DIIIIREKT. Här hittar ni henne. Hon är dessutom proffs på att göra en snygg i håret. Basker från Stories i höstas.. Därefter sprang jag vidare bort till NK för att möta upp mina älsklingar och julklappsshopping. Tog absolut en paus med en Dig-kaka och Homie Water. Om vi alltid hänger på NK? Helt korrekt! Billie växer ju upp som asfaltsbarn och NK är det perfekta stoppet som roar oss alla. För er som inte vet: Det finns amningsrum/blöjbyterum, en underbar barnavdelning, grym restaurang högst upp som med glädje tar emot oss barnfamiljer (finns barnstolar, gott med plats, micro osv osv) och så har dom ju våningar där både jag och Johan älskar att shoppa. Då får Billie alltid springa runt våra fötter och delta. Vidare till Nostrano. En ny italiensk restaurang här på Östermalm, men systerkrogen, och kanske storasystern, har funnits på Södermalm i flera år. Mina kollegor på We Are Era var här kort efter öppning på vår julfest som jag missade pga sjukdom, och därför var jag såklart tvungen att boka på kort efter. Restaurangen är en liten dold pärla kan man säga. Den ligger nämligen i Saluhallen men en våning ovanför alla små handlarstånd, och så går man in via en egen ingång på Humlegårdsgatan. Du kan alltså även gå dit när Saluhallen är stängd. Urhärligt med utsikt över hela saluhallen! Vi drack bubbel och beställde in flera olika rätter och först ut kom burrata med tomat, zucchini, grön chili, koriander och grillad tomatvinaigrette. OTROLIG. Så fräsch och kul tappning på en burrata. Personalen var urgo (inget man blir bortskämd med nu för tiden tycker jag) och Billie beställde lyx-pasta med smörsås. Helt ärligt så har jag aldrig sett henne njuta så mycket av en maträtt som denna kväll. Jag fick inte ens smaka en liten liten bit. Istället skrapade jag min carpaccio-tallrik. Svensk ryggbiff, jordärtskocka, pepparmajonnäs, citron, silverlök, parmesan. Så mysig tallrik! Så krämig. Till varmrätt delade vi på en pasta och en fisk. Den öppna raviolin med konfiterad portabello, svampkräm, hasselnötter, picklad shimeji, salvia och smörad svampbuljong blev min nummer ett för kvällen (knappt kväll då vi åt en väldigt tidig middag). Johans nummer ett blev den andra varmrätten: Bakad hälleflundra, tomat, mandel, potatis, fänkål, xo-olja och musselsås. Den blev min nummer två. Syrlig!! Varm! Jag älskar när en fiskrätt inte behöver smaka grädde för att vara god. Avslutar detta tips med en bild på vår avslutning: deras egen take på Tiramisu.Nästa gång tar jag med mamma och pappa!