Fredagssvett är la underbart att börja helgen med?! En lite komisk grej gällande det här med kvinnosvett: Jag blir ju såhär blöt varje gång jag rör på mig (räcker med en kort promenad) och brukar alltid gå hem genom stan på detta sätt också - om jag inte väljer att duscha på Sturebadet. Här om dagen stod en tjej och ojade sig över att hon skulle gå direkt hem utan att duscha och hade panik över sin svett (inte ens i närheten av min sjuka mängd) och ställde sig och fönade sina träningskläder... för att sedan kunna gå hem? Är det så att man bör lämna gymmet torr och fräsch eller är det OK att lämna som en svettig åsna? Jag mötte sedan upp min babe på Bodybuddy Food på Jungfrugatan för en favoritlunch. Johan hade inte hunnit testa deras lunch innan, så han var råtaggad på fredagslunchen. Med hans magiska sällskap också. Jag åt något helt nytt och det blev en vegansk röd curry på olika ärtor, paprika och blomkål (magisk curry!) tillsammans med svart råris, kålmix och deras berömda kokossås. Mumma! Och som alltid när jag lämnar Bodybuddy kände jag mig pigg, glad, lätt och taggad på resten av dagen. Inget socker eller någon matkoma här inte! Jag packade snabbt ihop min weekendväska med myskläder och tog mig sedan bort till min kompis Annlie för en biltur ut till landet. Min underbara vän Klara (som för tillfället bor i Bryssel...) hade bjudit in mig och tjejerna till hennes landställe för Augustis mysigaste dygn. För att göra det tydligt: Detta är alltså mitt gäng från Berghs School of Communications. Rörigt med alla ”tjejerna”. Vi började med skvaller, drinks och snacks ute i trädgården. Klaris hade gjort det så mysigt <3 Jag vet inte vem jag har börjat bli... Från att älska middag och kvällsmål så har jag nu börjat föredra försnacket. Alltså chips, morötter med dip och innan-middagen-vinet. När det blev mörkt hoppade vi in i det fantastiska köket (byggt på 1800-talet tror jag? Eller 1700) delade vi in oss i matlag. Vissa fick gå ut i skogen och plocka blåbär till pajen, vissa hacka grönsaker till grillspett.... men jag då? Jo ni, jag blev ansvarig för halloumin. Hehehe. Matlagningen tog tid i och med att vi körde DJ-battle i köket mellan hack och fix. Den här låten blir alltid mitt förstaval: Klick! Och så dukade vi upp i detta gulliga rum. Och så mitt fina grillspett. Och eftersom jag var halloumiansavrig: Grilla den hel och sedan skär upp. Annika (Wall Of Art-Ankan för er som hänger med i svängen) och bästa Annelie. Herregud vilken jäkla middag vi hade! Vi lekte massa goa frågelekar och stämningen hoppade mellan gråt och garv. Och så kom det en rykande färsk blåbärspaj inflygande. Nej men herregud vad jag älskar paj! Speciellt på egenplockade blåbär. Det blev en sen kväll efter blåbärspajen, så vaknade upp rätt bakis i lördagsmorse. Men några av tjejerna hade varit uppe en stund innan mig och fixat värsta mysiga frukosten och dukat upp ute i det gröna. Då klagar man inte! Efter den här mysmorgonen kramades vi hejdå och åkte in mot stan igen. Där jag mötte upp Johan på stan för att shoppa lite. Hittade den här rosa vasen på Myrorna. Och på vägen hem frågade Johan: Vill du plocka Lindt-kulor? Max 25 stycken. Eeeeeeh tjena! Ja tack! Min absoluta favoritchoklad. Hemma igen städade vi igenom kökets alla lådor, garderoberna och dammsög. Tråkigt en lördag kanske? Men vi båda kände oss som nya människor efter. Jag var ansvarig för middagen och valde ett recept ur min nya kokbok som jag fick av Natascha, Nattis, Lodding och David när jag fyllde år. En lammfärslimpa med tahinisås och krossade tomater. GALET GOD OCH ENKELT! Till det gjorde vi ett annat recept ur boken (världens godaste kokbok) - sötpotastismos med koriandersalsa. Mmmmm! Det är många som undrat om denna kokbok nu i helgen och den heter: SIMPLE av Ottolenghi Det blev söndag och jag och Johan gjorde oss i ordning för att ta oss över på brunch till våra grannar. Pappa och mamma var uppe i stockholm och hann sticka in huvudet emellan och lämna över en fullvuxen stickling. Sötnosarna! Och så tog vi en trapp upp. Hem till världens goaste grannar Adeline, Christoffer och lille fjärten Adrienne. De hade dukat upp allt jag älskar - kvarg med kakaomüsli och bär, massa goda brödsorter med goda pålägg, råsaft och en fullpoängare till äggröra. Heeeejeeee lille knubbisen!!! Jag visste faktiskt vem Adeline var innan vi flyttade in på Skeppargatan då min kompis Annika (Wall of Art) jobbade för Adeline på hennes fd. Bolag Add Ice Cream. Vips så träffades vi i trappuppgången och jag blev varse om att jag har en extra go och smart granne. Och så avslutade jag helgen i pyjamas. Vi åt rester från lördagen, massa Lindt-kulor (så farligt goda!) och så somnade jag i vanlig ordning i Johans armhåla. Inte på bröstet utan slutar alltid med att jag lägger mig i just armhålan. Varmt, luktar man och alldeles perfekt för mitt huvud. Mys! Tack för helgen. Puss!