Halmstad HEJ HÄR kommer vi för att ta ett ordentligt farväl till 2023. Vi åkte ner den 30:e och som vi har längtat efter denna dag. Malin och Jocke köpte ju ett landställe för några år sedan och har renoverat och renoverat, och nu står det klart. Peppen! Det känns så coolt att nu en kompis gått och köpt ett helt eget landställe? Goalz. De har dels totalrenoverat huvudhuset och byggt ut det med ett inglasat rum som ni ser ovan. Otroligt fint! Sedan så har de byggt upp ett helt nytt hus för gäster och bastubad. I detta rum vill man bara leva! Lykke, min älskade lilla guddotter, kom till världen 1,5 år efter Billie och nu äntligen kan de leka lite grann. Billie är fortsatt lite bångstyrig och Lykke i åldern där allt är mitt. Det är väldigt kul att bara följa dessa två med blicken och se hur de löser problemen. Första kvällen blev vi servade som kungligheter. Först och främst anlände vi till bäddade sängar, piffat eget hus. Sedan blev det snacks, tjatter och vin i mängder att jag började sluddra mysigt. hehe. Och Jocke gjorde en otroligt god bolognese som jag gärna tar receptet på. Vips så blev det morgon och vi taggade igång för att ta avsked av detta år. Billie med sitt lilla rufs som jag älskar att gosa ner i prick hela tiden. Vi började med några timmar på Leo's Lekland pga väder och vind, och för att försäkra oss om nöjda och trötta tjejer. Sedan gjorde vi oss själva nöjda med en härlig promenad ner till stranden. Ursprungsplanen var att grilla på stranden, men som ni ser var det bara att glömma och lunchen intogs på Leo's. Slurp! Hemma igen och alla sattes i arbete - Johan den typ omöjliga uppgiften att öppna ostron. Tjejerna fick käka middag under tiden och det bjöds på hemmagjorda nuggets och pommes, och så glass med tomtebloss till efterrätt. Såklart dressade i glitter och kjol. Top / korsett finnes här. Och jajjemän! Vi fick till ett familjefoto, men tyvärr utan 2023's stjärna - Charlie Ami Lo. Det enda otroliga med 2023. Så egentligen är ju 2023 ett fint år för vår familj, men trots det lämnar året en dålig eftersmak. Dock så är jag absolut sämst på att faktiskt minnas goa händelser när året väl slutar. Jag menar, vi har varit i Milano på en härlig resa, Mallorca och Billie uppskattade äntligen strand och allt vad det innebär, mitt bolag har gått bra, stärkt fina relationer, alla har varit friska osv. När kidsen somnat drog vi igång vårt nyårsfirande och inledde med ostron. En klassisk vinaigrette och en med riven gurka och lite vitvinsvinäger. Och så massa champagne ofc. Det slutade med att en NY-resa prellades. Middagen fortsatte med halv hummer utan krusiduller. Tanken var också att göra en god rätt med pilgrimsmussla, men tiden blev för knapp och det slutade med att det bara blev pilgrimsmussla. Fail, men ändå gott. Gott är ju gott. Vi inledde diskussionerna och tankar inför det nya året. Runt detta bord satt fyra gaphalsar som alla tycker, pratar och drömmer. Så det blev en härlig stämning och jag kände peppen inför 2024. Mallan och jag fixade varmrätten som blev rödtunga med sandefjordsås och äppelsallad a la Thomas Sjögren. Receptet här! Ni måste laga för det här är så gott. En bra grej som vi kick-startar året med är i alla fall att Mallan och Jocke har flyttat hem till Sverige nu. Det var på tiden om vi säger så efter deras typ 5 år i Paris och Milano. Det är nog enligt mig. Samtidigt är ju både jag och Johan sugna på ett eller två utlandsår innan Billie börjar grundskolan. Vi får se när det blir. Dagen efter hoppade vi in i bilen igen för att "njuta" av en låååång färd tillbaka till Stockholm. Stopp i Jönköping för att hälsa på Johans bror och stopp på Jureskogs för mat. Tack för ett fint nyår och jag känner mig SÅ OTROLIGT REDO NU. Nu handlar det bara om inställning.