Min helg började redan i torsdags då jag, Johan och Filip packade ihop våra väskor och drog ned till mitt landställe. Vi bokade spontant in en kräftis-weekend här om veckan och vi tre åkte ned en dag före resten av companiet för att göra inhandlingen och hinna mysa på landet hela fredagen. Vi alla tre är väldigt brydda när det kommer till maten och Filip är något slags proffs i köket, så det tog sitt lilla tag i matbutiken och vi lämnade med en överfull bil. Vi kom ut till stugan sent och det vi hann med var att prata om vår kommande Bali-resa (peppen!) och käka våra egna hamburgare. Mumma! Fredagen bjöd på strålande sol och vi kunde precis som alltid på landet börja dagen med en kaffe nere på bryggan. Klädda i skitiga skjortor och rafsiga jeans. Innan frukosten serverades uppe vid huset. Jag är ju egentligen inte en frukost-person, men har nu börjat äta en grape varje morgon, men när det är helg och jag inte är hemma så vill jag även ha turkisk yoghurt med bär och honung. Medan killarna roade sig med typiskt grabbiga lekar som inte faller mig i smaken spenderade jag några timmar i min ensamhet ute i skogen för att plocka blåbär och lingon. Herregud vilken harmoni! Och så långt ifrån typiskt Henrietta. Hehe... Men den stunden gav mig mycket av allt. Förutom bär som det tyvärr inte fanns ett överflöd av. Och såhär burkar jag alltid se ut på landet och även denna helg. Mycket gamla kollektioner från Boomerang och Gant. Klockan blev 14 och jag plingade i farmors gamla matklocka för att kalla in till lunch. Kedja från Edblad. Burgare, salsiccia och sötpotatis fick det bli! Jag vet inte vad det är, men jag har den senaste tiden gått och blivit alldeles korv-tokig. Jag skulle verkligen vilja ha en god korv till varje måltid. Det är banne mig den som gör att jag aldrig i mitt liv skulle kunna bli hel-vego som jag ändå tänkte bli ett tag. (Varför? Mest miljötänk och hälsoskäl) Övriga weekend-kompisar närmade sig Loftahammar och jag gjorde mig fin i mina nya kläder från H&M Studio a/w 19. Både tröja och kjol i stil med en filt, och jag älskar det. Tröjan _ Kjolen Och sista timmen blev det full galej i köket med bak av pajer och så dukade jag till vår lilla kräftskiva. Johan fick ta båten och åka och hämta upp gänget medan jag och Filla dukade upp för vårt första drinkstopp som vi tog på bryggan. Man vill ju passa på att njuta av sommarfeeling så mycket som det går nu i september. Filla, David, Nattis, jag, Johan och Tatta. Hela goa gänget samlat! Drinkställe nummer två tog vi på terassen och det dracks GTs med en touch av grape och rosmarin. Tadaaaa! David hade löst finfina havskräftor och vi var redo för årets krätis. Hälften av gänget är ju inbitna Västkustare, så jag vet i katten om det hade gått an med vanliga signalkräftor ;) Johan och Natascha <3 Jag bakade en klassisk västerbottenpaj, men någonting som var helt nytt för mig på kräftbordet var: Fänkålssallad med dill, tomatsmör (dog så gott!) samt Filip och Nataschas magiska paj på vitlök, chevre, rosmarin och balsamvinäger. SÅ GAUUULET GOD! Det är Fille och Tatta som har introducerat mig för den här kocken Ottolenghi som jag har pratat om så mycket - och även denna paj är ett av hans recept. Länk här! Vips så blev det lördag och känslan vi alla hade var att vi var ute på sommarkollo. Så mysigt! Det var lite kallare i lördags, så kaffet dracks uppe vid huset. Men hur fina är inte dessa gosisar då? Att spendera en helg med de är alldeles för kort. Men eftersom det inte blev så mycket mat över från fredagen som vi hade tänkt fick vi hoppa ned i båten för att åka och handla tillägg. Ute på en söt liten ö vid namn Grindö. Och så hann vi ta en liten promenad runt ön också. Jag var tvungen att visa Västkusten att lite tallar i skärgården ändå inte är så dumt. På Grindö finns det inte mycket mer än deras egenrökta lax, men inte någon emot heller. Den är nämligen magisk! Puss på Davido och Nattelito. Så var lunchen fulländad! Gårdagens pajer, lite fler grillade korvar, gårdagens potatis fast stekt och med massa smör och så Laxbodens varmrökta lax. Efter det hade vi timmar av mys ute på baksidan. Vi spelade spelet Catan, drack rosé och njöt fullt ut av den gassande solen. Fille var ansvarig för lördagsmiddagen och hade som vanligt en herrans massa moment i köket. Medan han roddade med vår mat satt vi andra ute och mös vid brasan och pratade skit. Dinner is served! OCH: skrattade så jag fick ont i magen genom hela kvällen och middagen då vi körde en lek som heter 20:an. Regler: Man har då en 20-lapp som man INTE vill ha. Man sätter upp en tidpunkt då leken är slut och den som har 20:an måste då utföra ett straff som alla bestämt tillsammans innan leken börjar. Vi hade exempelvis svälja ett rått ägg och att leken avslutades vid 22:48 på kvällen och alltså mitt under vår middag. En person får börja ha 20:an och då gäller det att lura den över till någon annan. Till exempel om någon ber om att få såsen på bordet så kan man gömma den lite snyggt under såsskålen, så när personen tar över skålen blir 20:an hens. Du måste bli av med tjugan innan klockan ringer annars jävlar. Så otroligt roligt att vi höll på med detta under hela dagen och jag kan lova att du blir skapligt skeptisk till dina vänner. Alla blir så busiga! Som Filip själv sa: "Så tråkiga färger", men som vi alla sa: "Så jävulskt gott!". Vi bjöds på en magisk fläskkarre (tror jag?) med massa go sky, ungsrostad blomkål med russin- och kaprissås, pommes a la Ottolenghi och en sallad på svartkål, inlagd citron och chorizo. Johan och Nattis! Johan förlorade 20:an (jag hade den när det var två minuter kvar) Och så avslutade vi middagen med en gammal 80-tals dessert - nämligen päron med after eight och grädde. En gammal goding kan man ju säga! Det blev söndag och vi tog en lång morgon i sängen innan vi gick upp och gjorde brunch. Jag hade önskat mitt favoriträtt Shaksuka, och till det gjorde vi en god sallad och serverade med pitabröd. Hemåt igen och jag känner mig skapligt utvilad nu. När vi var hemma i Stockholm igen blev det kebab för oss. Tack våra bästa vänner för värsta fina helgen!